Francisco de Vitoria BHIk buru-belarri ekin dio proiektu honi. 21 nazionalitateko 50 errezeta hautatu ziren, baina guztira 37 herrialdetatik 300 aurkeztu ziren, zentroan bizi diren 39 herrialdeetatik. Boli Kosta, Peru edo Errusiako zaporeak Txina, Paraguai edo Pakistanekoekin nahasten dira, besteak beste, su motelean prestatutako liburu honetan.
Duela ia urtebete hasi ziren lehen zereginekin. Errezetak hautatu ondoren, familiei laguntza eskatu zitzaien errezetak egiteko, eta hiru hautapen egin ziren haiekin, Gamarrako Ostalaritzako ikasleek errezetak platera zitzaten eta irudi profesionalak hartu ahal izateko.
Parte hartu duten DBHko 300 neska-mutilei 50 familia gehitu zitzaizkien, Gela Egonkorreko ikasleak, Zereginen Ikaskuntzakoak, Dietetikako Goi Ziklokoak eta ingelesa, euskara eta gaztelania sailetako irakasleak. Ekimen honek Gamarrako Ostalaritzako Goi Zikloko eta Turismoko Goi Zikloko ikasleen laguntza ere izan du.
Liburu hau egin eta argitaratuta, “aldaketa sozialean lagundu nahi dugu, gure ustez ezinbestekoa baita kultura desberdinen arteko ulermen ona lortzeko”, adierazi du Sanchezek, eta azpimarratu du liburu hau ez zela posible izango Vital Fundazioaren bultzada ekonomikorik gabe.