Gamarrako Ostalaritza Eskolako ikasle eta irakasleak Madrilera joan dira, azken 25 urteetan bezala, egun hauetan IFEMAn Estatuko eta nazioarteko operadoreek dastatuko dituzten pintxoak prestatzera.
Ostalaritza-zentroak egun hauetan lan-jardunaldi trinkoak bizi dituzten ikasleak hautatu ditu, eta, aldi berean, esperientzia aparta dute. Horrela, ikasturtean zehar izandako jarrera, egindako lana eta lan egiteko gogoa saritu dituzte.
Asier López, Jon Cámara, Iván Fernández, Luna Castro eta Islah Romayssaa goizez joaten dira beraiekin doazen bi irakasleekin batera, goizeko bederatzietan kafe zerbitzuarekin hasteko. Hortik, arratsaldeko zazpiak arte, une biziagoak izaten dira eguerdian, pintxoak prestatzeak jarduera handiagoa eskatzen duenean.
Eusko Labeleko produktuak dira standaren kartaren oinarria, euskal izenen txakolinarekin eta Arabako Errioxako ardoekin batera.