eseu +34 945 000 433
eseu +34 945 000 433

CIFP Gamarra LHII Pontevedrara joango da «Gastronomia Zirkularra» proiektuaren baitan

17 ikaslek eta 3 irakaslek osatutako espedizio batek eraman ditu euskal pintxoak Galiziara. Proiektuaren bigarren fasea da, eta Hezkuntza Ministerioak «Gastronomia Zirkularra» saritu du, CIFP Carlos Oroza galiziarrarekin batera.

Bakailao txupitoa bizkaitar saltsarekin, arrautza tenperatura baxuan patata kremarekin, babarrun egosia bere euskaltxerri haragiarekin, ardi latxa gazta, edo euskal pastel bat eta kanela izozki bat dastatu ahal izan zituzten gure lurraldeetako galiziarrek, CIFP Gamarra LHIIko ikasleek egindako platerak.

Bi urte bete dira ikasturte honetan amaitzea aurreikusita zegoen ekimen hau hasi zenetik, baina esperientzia arrakastatsua izan da, eta asmoa jarraipena izatea da. Hasieran, Sukaldaritza Zuzendaritzako 2. kurtsoa Euskal Herrira joango da martxoaren amaieran, kalitate oneneko galiziar produktuen hautaketarekin menu gastronomiko bat egiteko.